Vinterferie på hytta

I dag er det både Fastelavnssøndag og vinterferie! Hva passer ikke bedre da enn boller med masse deilig krem etter søndagsturen? Her kommer en knallgod oppskrift som vi prøvde og som anbefales, nam- nam..

Oppskriften finner du under den lille filmsnutten. Trenger du tips hyttekos og feriestemning? Da anbefaler vi en liten kikk her; Enkle tips for å skape ferie- og hyttefølelse i vinterferien!.

Oppskrift på Fastelavnsboller med masse krem

Dette trenger du til deilige boller: smør, melk, gjær, sukker, hvetemel, kardemomme, egg, kremfløte, syltetøy, melis

Til ca 12 boller trenger du:

  • 100g smør
  • 312dl melk
  • 50g gjær
  • 1dl sukker
  • 12ts salt
  • 1ts malt kardemomme
  • 1l hvetemel
  • 1stk egg
Kremfyll
  • 3dl kremfløte
  • Jordbærsyltetøy
  • 2 ss melis, strøs over med sil
  1. Smelt smør i en kjele, og ha i melk, ca 37 grader. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
  2. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme. Ha deretter i hvetemel og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
  3. Del deigen så i 12 like store emner og trill boller. La bollene bør etterheves på et lunt sted. Knus et egg, visp sammen og pensle bollene.
  4. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 7 – 15 minutter. Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
  5. Lag kremfyll. Visp kremfløte til luftig krem. Tips! Ta gjerne litt vaniljesukker eller sukker i kremen!
  6. Skjær toppen av bollene og legg på kremen og syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Nytes gjerne i hytteveggen med familie og venner eller som kos etter en deilig dag full av aktiviteter!

Del gjerne ditt Fastelavns eller vinterferiebilde på #haukelihytter