Hyttefelt og tomter


Dersom du går med tanker om å realisere hyttedrømmen finnes det mange muligheter i markedet. Haukeli hytter og hus har tilgang på flere hyttetomter og hyttefelt så ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon.

Nytt hyttefelt i vågslid

Det er nå lansert et nytt hyttefelt med 13 fantastiske tomter på Arbuneset i Vågslid, Haukelifjell. Et naturskjønt område med umiddelbar avstand til milevis med skiløyper og stier i høyfjellsterreng. Haukelifjell skisenter ligger noen minutters kjøretur unna. Fin utsikt både om høyfjellsterrenget og vann. Snøsikert og rolig område. Klikk på linken under og finn mer informasjon om stedet og tomtene. Kontakt oss gjerne for visning!

Klikk her for mer informasjon: Hyttefelt – Arbuneset i Vågslid


Ønsker du tomt i Rauland?

Haukeli hytter og hus har også samarbeid med grunneiere på Rauland. Her finnes det et stort utvalg av flotte tomter i attraktive områder med mye aktiviteter både sommer og vinter. Ta kontakt med oss for mer informasjon om dette.


 
 

Sjekkliste ved valg av tomt

Viktige punkter dere bør tenke nøye igjennom ved valg av område og hyttetomt:

  • Solforhold, hvor går solen opp og ned?
  • Hvor er utsikten finest, og i hvilke rom ønsker man utsikt?
  • Vær og vind. Hvor er det sannsynlig at snøskavler legger seg om vinteren?
  • Nabotomter, hvordan unngå for mye innsyn?
  • Parkeringsforhold, hvor mange biler bør vi få plass til?
  • Er tomta skrå, flat, fjellgrunn?
  • Høydene i terrenget, er det mulig å sprenge minst mulig eller må vi senke hytta for å unngå at den ruver for mye?
  • Er det særegenheter som steiner, fine tre, bekker osv..som vi ønsker å ta vare på?
  • Finnes det skiløyper, skibakker, turstier og eller andre tilbud og aktiviteter som vi ønsker i nærheten?

Plassering på tomta

Det å integrere bygg i landskapet uten å gjøre for stor inngripen er viktig for et vellykket og helhetlig sluttresultat. Det å la seg inspirere av landskapet for deretter å designe hyttene er en viktig del av hvordan vi arbeider for å få vellykkede prosjekter som kundene blir fornøyde med, også på lang sikt.

Ingen tomter er like, alle er unike. Hyttene tilpasses så langt det er mulig de naturlige forutsetningene som ligger på hver enkelt tomt. Når vår egen tegner og arkitekt, Arnt Darrud, befarer tomtene med daglig leder, Knut Tore Apeland, er dette faktorer som er det første de kartlegger. “Når vi starter med et prosjekt vet vi aldri hvor det ender. Vi vet bare at vi ønsker å realisere drømmer og gi bygningene tyngde” sier Apeland, som har arbeidet tett sammen med Darrud i over 10 år.


Du er sikret god kvalitet med norsk laft

Sammen med andre ledende norske laftebedrifter ønsker vi å synliggjøre kvaliteten innen norsk laft.


Haukeli Hytter og Hus har sammen med Norges ledende laftebedrifter samarbeidet med myndighetene og Norsk Treteknisk Institutt for å synliggjøre og dokumentere kvaliteten innen norsk laft.

Foreningen jobber blant annet med å utvikle, dokumentere og markedsføre kvalitetene ved norsk laft. Kvalitetsarbeidet har resultert i en bransjestandard som er tilgjengelig for alle som vurderer å anskaffe seg et laftebygg.

Normen er utviklet i samarbeid med Norsk Treteknisk Institutt og er en kontrollordning basert på kvalitetskravene i normen. Dette gjør at laftebedrifter som følger bransjeforeningens krav til kvalitet også kan dokumentere dette ved å være underlagt en ekstern kontrollordning.


LES MER OM NORSK LAFT