Hvordan få en stor hytte til å passe inn i terrenget?

Ekteparet hadde anskaffet seg en stor tomt på Rauland med mye utsikt til fantastiske fjell og ønsket at hyttedrømmen skulle oppfylles her.

De ønsket en stor hytte i ekte norsk stil. Sammen med kunden utviklet vi en hyttemodell som hadde innkjøring til en romslig garasje i kjelleren med inngang direkte til hytta.

Skånsom naturtomt

­Hytta er muret med stein både på grunnmur og utover mot terrenget for å få den til å flyte naturlig inn i terrenget og naturtomta. Det var viktig å gå skånsomt frem i terrenget slik at tomta beholdt sin naturlige form. På baksiden av hytta ser du hovedinngangen. På grunn av de bevisste valgene som er gjort for å «dempe» bygget og legge det i ett med terrenget rundt, ser den store hytta ikke så stor ut likevel.

Torvtak i ulike høyder

Torvtaket med forskjellige høydenivå gjør også at hytta dempes og glir i ett med terrenget. Her er solen fra morgen til kvelds.

Ved inngangen til stua (se kamerarull under) er det satt inn dreide stolper av gran fra i de ulike rommene som ikke har dører. Dette for å gi en fin overgang mellom de ulike rommene og understreke rommets særpreg og herskapelig følelse.

  • Bilde 1
  • Bilde 2
  • Bilde 3
  • Bilde 4
  • Bilde 5

Grove åser av gran kjennetegner også alle byggene våre og utgjør bæring av taket. Åsene i taket er dimensjonert etter store snøtyngder. De er laftet og tilpasset laftebygget for hånd. Det fine og nøyaktige håndtverket rundt åsene er noe alle våre kunder bemerker!

  • Hytte Interiør
  • Hytte Interiør

Bildene over viser enkelte av romme som ekteparet smakfullt har innredet. Fargevalgene er jordnære og nedtonet for å skape en lun stemning i fjellhytta. HHH sine populære plankedører med smijernsbeslag understreker den tradisjonelle stilen med et svært eksklusivt uttrykk.

I trappeoppgangen er det en hems hvor de har utnyttet plassen til blant annet et lesehjørne, se bilde i kamerarullen over.

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?


KONTAKT OSS I DAG!