Fra bindingsverk til laftet drøm

Ekteparet Matre hadde ferdige tegninger på en hytte i bindingsverk, men ønsket seg særpreg og et uttrykk som korresponderte med omgivelsene  på Haukelifjell. Var det  mulig  å bevare eksisterende planløsning, men bygge hytta i laft eller stavlaft?

Jada. Det var fullt mulig, kunne HHHs daglige leder og kundekontakt Knut Tore Apeland og arkitekt og ideskaper Arnt Darrud slå fast.

Vi vet at samspillet mellom kunde, arkitekt og byggmester er nøkkelen til et godt resultat. Etter befaring på tomta og gjennom inspirerende kundemøter kom vi sammen med kunden frem til byggetekniske justeringer som endret uttrykket på hytta, og som også tok hensyn til terrenget rundt.

Et naturlig element i terrenget

Tomten ligger usjenert til med lite innsyn, og en fantastisk utsikt over høyfjellet og fine fiskevann. Hvordan få integrert dette mest mulig i interiøret? Med store vinduer, som slipper naturen og lyset inn i hytta.
Grunnen bestod i stor grad av berg. Steinsettingen er utført i harmoni med dette, slik at hytta i størst mulig grad fremstår som et naturlig element i terrenget. Torv på taket forsterker effekten av nærhet til omgivelsene.

Plassering – en viktig suksessfaktor

­Erfaring tilsier at plassering er en viktig suksessfaktor for tilfredshet på lang sikt. Ikke minst på Haukelifjell, et værhardt område med mye vind og snø.
Vi kjenner området og forholdene godt. Det er en stor fordel. Vi vet hvordan hytta bør plasseres for å unngå at  snøen  blåser igjen inngangspartiet om vinteren.

Uteplassen ble lagt i ly for den mest vanlige vindretningen på Haukelifjell. Beliggenheten sørger også for at ekteparet kan nyte sol hele dagen –  fra morgenkaffen til kveldskosen.

Materialer med kvalitet

Familien har hatt fokus på materialer av særdeles god kvalitet fra start til slutt. I alt fra laftekasse, dører, kjøkken og møbler.

Ekteparet Matre er godt fornøyde med kombinasjonen av stavlaft og vanlig laft.

Kunden ville gjerne bringe naturen og lyset inn i hytta. Store vindusflater gir nærhet til omgivelsene.

Legg merke til hvordan utsikten fungerer som et naturlig kunstverk på veggene. Selv med mange og store vinduer er det lite innsyn i hytta. Skiferpeisen tar minimalt med plass, og integreres i resten av inventaret.

Kunden valgte en eksklusiv kjøkkenløsning som skaper en delikat overgang mellom stavlaft- og laftedelen av hytta. Store vinduer på høyre og venstre side sørger for at den som lager mat samtidig kan nyte panoramautsikt over vidder og fjell, både mot sør, øst og nord.

På badet i 2. etasje kommer åsen/bærebjelken inn. Denne detaljen har med en dose kreativitet blitt til en fin håndkleholder!

Dette er et et godt eksempel på kvadratmeter utnyttet til det fulle. Glasset i trappen skaper en følelse av større plass. Legg også merke til de små detaljene, og spesielt bokhyllen som er plassert rett ved lesestolen i tvstua.

Inspirert til å starte ditt eget hytteprosjekt?


Kontakt oss i dag!